<p>Een tekenactiviteit tijden Big Draw Nijmegen.</p>

Een tekenactiviteit tijden Big Draw Nijmegen.

(Foto:)

The Big Draw Nijmegen

NIJMEGEN - Nijmegen staat van 9 t/m 12 september in het teken van The Big Draw. Er zijn activiteiten, workshops en expo’s van diverse tekenstijlen. Met dit jaar de focus op een internationale tekenstijl: manga en anime.

Daarnaast kijken, luisteren, tekenen, maken en onderzoeken de kunstenaars, inwoners en bezoekers van de stad de thema’s van dit jaar: Out of this world en Make the change.

Manga en anime subculture

Sinds begin dit jaar kent The Big Draw Nijmegen een Manga & Anime subculture onderzoeksgroep. Renee Rienties, Maarten van Gageldonk, Anita Waltman en Angela Vissers nemen ons in 2021-2022 bij de hand om meer te weten te komen over deze cultuur uit Japan en Zuid-Korea. Je kunt dan kennismaken met manga en anime in de verschillende workshops en exposities in de programmering.

Het festival is de aftrap van een breder programma. De komende twee jaar gaat The Big Draw, zodra de corona-pandemie voorbij is, internationaal kunstenaars uitwisselen voor expositie en participatie projecten.

Out of this world en make the change

“Met het thema Out of this world kijken we naar grote hoogten en onbekende diepten. De verborgen werelden maken wij samen zichtbaar door ze via de tekenkunst te verbeelden. We fantaseren over alternatieve leefruimtes in het heelal en de oceanen. Als ruimtevaarders en diepzeeduikers werpen we een blik in de toekomst. Bestaat er leven buiten onze aarde? Hoe ziet dat eruit? Is er plek voor ons? Hoe leven ze in de diepe oceaan? Tijdens The Big Draw Gelderland duiken we op allerlei manieren de diepte in en vinden onszelf opnieuw uit.”

“Het internationale thema gaat over verandering; wat zou jij willen veranderen? Wat kunnen wij bijdragen aan een betere wereld? Ook hier gaan we in diverse workshops mee aan de slag.”

The Big Draw Gelderland

Dit jaar is het tweede jaar dat The Big Draw haar vleugels spreidt en de bekende formule naar Ede, Wageningen, Arnhem, Apeldoorn en Zutphen brengt. De afgelopen zeven jaar heeft de organisatie in Nijmegen de formule van The Big Draw doorontwikkeld en deze editie uitgebreid naar deze andere steden in Gelderland. 

De toegang tot de activiteiten is gratis.

http://www.thebigdrawnijmegen.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden