Coming Out Dag in Nijmegen

NIJMEGEN - Jaarlijks heeft op 11 oktober Coming Out Dag plaats. In Nijmegen worden er in het kader van deze dag zelfs twee weken lang door lokale organisaties veel activiteiten georganiseerd op het gebied van diversiteit en cultuur.

Tijdens Coming Out Dag wordt aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen, oftewel de coming-out. “In Nijmegen vinden we het belangrijk dat iedereen zichzelf mag en kan zijn. Nijmegen is een van de vele regenboogsteden in Nederland. Dat wil zeggen dat de stad zich inzet voor het accepteren en zichtbaar maken van diversiteit op het gebied van seksuele geaardheid en gender”, aldus de werkgroep Coming Out Dag Nijmegen. 

“Van 30 september tot en met 17 oktober gaan we het gesprek aan over diversiteit in gender en seksuele voorkeur. Er hangen in Nijmegen op veel plekken regenboogvlaggen, zoals bij toegangswegen, scholen, wijkcentra en sportaccommodaties. De kleuren van de regenboog staan symbool voor diversiteit en dat iedereen erbij hoort.
Op verschillende locaties in Nijmegen organiseren we voor jong en oud activiteiten zoals kunst, workshops, lezingen, sport en film.”

 Kijk voor het volledige programma op https://cocregionijmegen.nl/coming-out-dag/ en https://www.facebook.com/CODNijmegen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden