<p>Directeur-bestuurder van Woonwaarts Esther Lamers (rechts) overhandigt scheidend OBG-directeur Margje Lubbers de ondertekende intentieovereenkomst voor project Vlierestraat in Nijmegen-Oost.&nbsp;</p>

Directeur-bestuurder van Woonwaarts Esther Lamers (rechts) overhandigt scheidend OBG-directeur Margje Lubbers de ondertekende intentieovereenkomst voor project Vlierestraat in Nijmegen-Oost. 

(Foto:)

Bouw zorgappartementen in Nijmegen-Oost

NIJMEGEN - Op de plek waar nu nog het oude schoolgebouw Maria Regina staat in Nijmegen-Oost, komen 36 zorgappartementen voor ouderen met dementie. De komende maanden werken Woonwaarts en OBG een basisplan verder uit en daarbij worden ook de buurtbewoners betrokken. Als alles volgens planning gaat, start eind 2022 de bouw van de appartementen bij Vlierestraat in Nijmegen-Oost.

 Woonwaarts en OBG pakken project Vlierestraat extra zorgvuldig aan Ze realiseren de appartementen in een bestaande buurt met betrokken buurtbewoners. De ouderen die er gaan wonen, komen door hun dementie nauwelijks buiten, alleen in de eigen tuin. En het woongebouw moet geschikt zijn voor deze groep mensen, maar ook voor eventueel andere bewoners in de toekomst. 

Zodra de eerste schetsen klaar zijn, betrekken Woonwaarts en OBG buurtbewoners. Op dit moment is de gemeente nog eigenaar van het terrein. Waarschijnlijk laat zij in november het oude schoolgebouw slopen en het sloopmateriaal hergebruiken. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden