Verkoop laatste grote kavel Bedrijvenpark Bijsterhuizen

WIJCHEN - De laatste grote kavel op Bedrijvenpark Bijsterhuizen is verkocht aan Molco Car Parts. Een groothandel in auto-onderdelen dat nu een pand heeft in Druten. Zij gaan op Bijsterhuizen een groter warehouse bouwen met een oppervlakte van circa 8.500m². 

Molco Car Parts is een Nederlands bedrijf, opgericht in 1978. Molco is bekend als specialist voor Japanse en Koreaanse voertuigen en is inmiddels uitgegroeid tot groothandel in auto-onderdelen voor het hele wagenpark. “Wat ons écht onderscheidt is dat we onze producten direct inkopen bij de bron, zonder tussenhandelaren. Hierdoor kunnen we onze producten voor een betere prijs leveren aan het autobedrijf”, aldus eigenaar Sjors van Heertum. “Ons bedrijfsmodel werpt zijn vruchten af. De verhuizing naar een pand waarmee we de opslagcapaciteit tot wel 4 keer vergroten is eerder een noodzaak dan een luxe. Op deze manier kunnen we de groei van onze klanten en het nog verder uitbreiden van ons assortiment doorzetten. De locatie Bijsterhuizen heeft als voordeel dat het door de centrale ligging nog beter bereikbaar is voor onze klanten, leveranciers en vervoerders.” 

Wethouder economie Nick Derks: “Ondanks de coronacrisis gaat het goed met de verkoop van bedrijfskavels op Bedrijventerrein Bijsterhuizen. De vestiging van Molco biedt het bedrijf toekomstperspectief. Daarmee is de laatste grote kavel verkocht. Op dit moment onderzoeken we of een duurzame uitbreiding van het bedrijventerrein mogelijk is. Op deze manier kunnen nieuwe bedrijven zich blijven vestigen. Ook bekijken we met de gemeente Nijmegen hoe we het beheer en onderhoud van het terrein voor de toekomst kunnen veiligstellen.” 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden