Uniek bouwproject in Batenburg

BATENBURG - Vier Batenburgers en woonstichting De Kernen hebben hun handtekening gezet onder een overeenkomst met de gemeente Wijchen. Voorjaar 2022, als alle procedures zijn afgerond, gaan zij op de plek van de huidige basisschool hun huis bouwen. 

Voor zowel de gemeente Wijchen als voor De Kernen is het de eerste keer dat er op deze manier wordt samengewerkt. De toekomstige bewoners hebben zich verenigd in een zogeheten Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) dat gezamenlijk opdrachten geeft voor ontwerp en ontwikkeling van hun woningen. Zo zijn ze goedkoper uit en kan ieder bouwen naar zijn eigen wensen en mogelijkheden. 

De bewoners gaan vier woningen bouwen: drie vrije sectorwoningen en één sociale koopwoning. Deze sociale koopwoning wordt gebouwd door woningstichting De Kernen die naast deze woning ook vijf sociale huurwoningen bouwt. 

Weer wonen waar je bent opgegroeid 

Eén van de leden is Sander Verstraaten, hij is blij met deze kans: “Ik ben opgegroeid in Batenburg en woon voor mijn werk tijdelijk in Dortmund, Duitsland. Door in dit initiatief te stappen, kan ik hier straks weer wonen.” Sander is blij met de inspanningen van de lokale leefbaarheidsgroep en de gemeente. “Zonder hen was het niet gelukt. Beiden hebben er alles aan gedaan om dit initiatief te laten slagen. Fijn, die medewerking.”

 Unieke samenwerking 

Wethouder Gerrits juicht het initiatief in Batenburg toe: “Mooi als mensen uit dit stadje zelf de handen ineenslaan voor zo’n uitdagende klus. Echt bijzonder vind ik dat woningcorporatie De Kernen gewoon meedoet in de CPO-initiatief. Het draagt bij aan de leefbaarheid van Batenburg en sluit mooi aan bij de woonbehoefte. Wij werken hier als gemeente graag aan mee.” 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden