<p>Ilse Arts &nbsp;en burgemeester Marijke van Beek.&nbsp;&nbsp;</p>

Ilse Arts  en burgemeester Marijke van Beek.  

(Foto: gemeente Wijchen)

Lintje voor Wijchense rolstoelbasketbalster

WIJCHEN - Ilse Arts uit Wijchen heeft tijdens de Paralympische Spelen in Tokyo een gouden medaille behaald met het rolstoelbasketbalteam. Vrijdag 10 september ontving zij uit handen van burgemeester Marijke van Beek een Koninklijke onderscheiding. Arts is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Arts speelde fanatiek voetbal bij SC Woezik. Tot zij in 2010 een motorongeluk kreeg. Tijdens het revalidatieproces probeerde zij allerlei sporten. Hierbij kwam haar bijzondere talent voor basketbal naar boven. Zij won een bronzen medaille op de Paralympische Zomerspelen in 2016. In 2017 speelde ze op het Europees kampioenschap rolstoelbasketbal voor vrouwen en in 2018 het Wereldkampioenschap rolstoelbasketbal. Momenteel speelt Ilse Arts bij Hot Rolling Bears in Essen in Duitsland.

Met haar doorzettingsvermogen en focus op wat wél kan, heeft ze met haar team het maximale uit de Paralympische Spelen gehaald: een gouden medaille. Voor deze bijzondere prestatie ontving zij uit handen van burgemeester Van Beek de Koninklijke onderscheiding.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden