Informatie over Broodfonds Nijmegen

NIJMEGEN - In een Broodfonds spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij arbeidsongeschiktheid. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De Broodfondsen bestaan nu vijftien jaar. Met landelijk al 622 groepen waaraan 28.000 ondernemers meedoen. Voor ondernemers uit de omgeving Nijmegen is er een informatieavond op donderdag 23 september. De bijeenkomst in de Thiemeloods aan de Leemptstraat 34 in Nijmegen start om 19.30 uur. Vooraf aanmelden via de website.

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij arbeidsongeschikt worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand arbeidsongeschikt dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

Hoe het werkt

Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

www.broodfonds.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden