Seminar en webinar ‘De rode paus’

NIJMEGEN - In het voorjaar van 2021 verscheen de biografie De rode paus over kardinaal Willem van Rossum door dr. Vefie Poels, adjunct-directeur van het KDC. Ter ere van het verschijnen van deze publicatie houdt het KDC op vrijdag 24 september in samenwerking met de Tilburg School of Catholic Theology een seminar/webinar over ‘De rode Paus’. 

In het seminar werpen vier deskundigen hun licht op de context waarin Van Rossum zijn behoudende opvatting van de kerkelijke leer combineerde met een vooruitziende blik op de ontwikkeling van de Kerk. Ze gaan in op Van Rossums belang voor de congregatie van de redemptoristen en zijn receptie in Nederland, zijn positie in genderrelaties en de gevolgen van zijn centralisatie van de missie.

Willem van Rossum (1854-1932) werd beschouwd als de machtigste geestelijke van Nederlandse komaf in Rome in de eerste decennia van de 20e eeuw. Eerst was hij nauw betrokken bij de samenstelling van het Kerkelijk Wetboek en later, als kardinaal, was hij de prefect van het missie-departement: de Propaganda Fide. Hij was nauw betrokken bij de reactie van de Kerk op de nieuwste ontwikkelingen, verzameld in de term moderniteit en stond kritisch tegenover het functioneren van de Romeinse Curie.

Deelname aan het seminar is gratis. Wel aanmelden door een mail te sturen naar info@kdc.ru.nl en daarbij aan te geven of u naar de fysieke bijeenkomst in Nijmegen komt, of via Zoom deelneemt. Aanmelden voor de fysieke bijeenkomst kan tot maandag 20 september. Aanmelden voor de digitale bijeenkomst kan tot woensdag 22 september. De Zoom-link ontvangt u op donderdag 23 september.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden