Foto:

Poëziepad Berg en Dal

Nijmegen - Op 24 april werd het poëziepad geopend in Berg en Dal. Het initiatief voor het poëziepad ontstond bij plaatsing van twee banken bij een groenproject in het dorp. 

Eén van de initiatiefnemers wilde graag een bijenlint door Berg en Dal aanleggen. In overleg met de opbouwwerker van Forte Welzijn is het idee van een poëziepad ontstaan. Inwoners konden tot begin maart dit jaar gedichten opsturen en van de ruim honderd inzendingen zijn negen gedichten gekozen. Deze zijn uiteindelijk op de banken bevestigd.

Bij de opening in april konden de dichters elkaar door de Corona maatregelen niet ontmoeten. De dichters voelden wel de behoefte om elkaar te ontmoeten en uit te wisselen over de gedichten en de inspiratie ervoor. Daarnaast is er een route bord dat een plekje krijgt bij het Klappeijenpad. Vanmiddag was er daarom een feestelijke bijeenkomst in het restaurant van de Vijverhof. Alle dichters konden hun gedicht voordragen en aan elkaar vertellen wat de inspiratie was. Het was een gezellige en inspirerende middag.

Ken jij het Poëziepad al? Wandel deze mooie route van zeven kilometer door de natuur en wijken van Berg en Dal. Tijdens deze route loop je langs bankjes met poëzie geschreven door inwoners. Ideaal aan deze route is dat je genoeg kunt rusten met al deze bankjes.

Heb je ook een leuk idee voor je wijk of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Petra Kregting, opbouwwerker Beek-Ubbergen, Berg en Dal, Ooij, Erlecom en Persingen petra.kregting@fortewelzijn.nl/ 06 53 76 48 09.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden