Muziektheatervoorstelling Brood & Dood in Nijmegen

Nijmegen - De muziektheatervoorstelling Brood & Dood gaat over mensen in een wereld op drift. Wat doe je als je eigen wereld zomaar in crisis raakt en je huis en haard moet verlaten? Bij wie klop je aan? En wie doet er open? En waarom wel, en waarom niet? Vragen die ieder zich wel eens stelt en die nu weer het nieuws van de dag zijn. Wat zou je doen als bij jou de bel gaat? Brood & Dood is een meeslepend muziektheaterstuk over verlies en medemenselijkheid.

Brood & Dood is geschreven door de uit Sarajevo afkomstige theatermaker Nenad Fišer en wordt uitgevoerd door een ensemble van twaalf acteurs afkomstig uit vele windstreken van de wereld die om velerlei redenen uiteindelijk in de regio Nijmegen Arnhem zijn komen wonen en leven. De muziek voor de voorstelling is geschreven door de eveneens uit Sarajevo afkomstige componist Mile Lukic en wordt uitgevoerd door violist en dirigent Johnny Rahaket, toetsenist en arrangeur Gerie Daan en Lukic zelf als zanger en gitarist. De koorpartijen in het stuk worden uitgevoerd door leden van het Nijmeegse Colourful City Koor. De regie van het geheel is in handen van Albert Hoex, in de regio Arnhem Nijmegen bekend van zijn werk bij muziektheater De Plaats en zijn vele legendarische Prateur voorstellingen in stad en regio. De kostuums zijn van Femke Raterink, producent is Bureau Wijland met directeur Qader Shafiq. Klinkende namen bij een voorstelling die op treffende en aangrijpende wijze verhaalt over dat wat ons allemaal aangaat. Een verhaal over de kans dat op zeker moment je zekere bestaan op losse schroeven komt te staan. En wat dan? 

De voorstelling Brood en Dood is in het najaar van 2020 tot aan de generale repetitie gerepeteerd, maar de uitvoeringen moesten destijds vanwege corona maatregelen worden uitgesteld. Maar nu is het dan zover! 

Op 7 t/m 17 oktober in theaterwerkplaats Roest aan de Ooijsedijk in Nijmegen. 

Voor nadere informatie en ticketverkoop www.broodendood.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden