Thuis aan de slag met LEGO WeDo.
Thuis aan de slag met LEGO WeDo. Foto: Marcel Krijgsman

Aan de slag met Digi Toolkit van de bieb

Algemeen

Nijmegen - Bibliotheekleden kunnen vanaf 11 december in Bibliotheek Muntweg in Nijmegen gratis een Digi Toolkit lenen. Het is een doos met digitaal spelmateriaal, zoals een Ozobot, MaKey MaKey of LEGO WeDo. Speciaal voor kinderen én ouders om thuis mee te experimenteren. De Digi Toolkit wordt gelanceerd tijdens de workshop ‘Bouw een schrijfrobotje’ in Bibliotheek Muntweg.

Via de Digi Playground van de bibliotheek kunnen kinderen kennismaken met nieuwe digitale technieken, zoals (LEGO)robots programmeren, animaties maken of games ontwikkelen. Door het lenen van een Digi Toolkit kun je dit thuis ook eens proberen. Er zijn tien verschillende Digi Toolkits in vier categorieën: robots & elektronica, programmeren & coderen, film & animatie en ontwerpen & maken. Per bibliotheekabonnement mag je één Digi Toolkit vier weken lang lenen. De materialen zijn momenteel alleen te leen in Bibliotheek Muntweg en (nog) niet bij andere bibliotheken. De Digi Toolkits zijn onderdeel van een samenwerkingsproject tussen de Bibliotheek Gelderland Zuid en CoderDojo.

Bouw een schrijfrobotje

De lancering van de Digi Toolkits is woensdag 11 december tijdens de workshop ‘Bouw een schrijfrobotje’ in Bibliotheek Muntweg. Tijdens deze gratis workshop maken kinderen zelf een schrijfrobotje. De workshop duurt van 14.45 tot 16.45 uur. Aanmelden via muntweg@obgz.nl of meld je aan in de bieb.

www.obgz.nl/digiplayground