Werken aan het spoor

Algemeen

Nijmegen - ProRail laat in de herfstvakantie (van 12 tot en met 16 oktober) rondom Nijmegen werkzaamheden aan het spoor uitvoeren. Het gaat onder meer om het vernieuwen van wissels en sporen en aanpassing van de bovenleiding. NS en Arriva zetten voor de reizigers snel- en stopbussen in. “Het onderhoud en vernieuwen van het spoor is bewust in de vakantieperiode gepland omdat er dan minder reizigers zijn. We laten zoveel mogelijk werkzaamheden tegelijkertijd uitvoeren zodat we de periode waarin er geen treinen rijden optimaal benutten.”

Op het station en het emplacement nabij de Wolfskuil wordt gewerkt aan sporen en wissels. “Dat is nodig om het spoor in goede conditie te houden. Ook leggen we extra wissels aan zodat perron 1 beter kan worden benut. Deze stap van het project PHS Nijmegen voeren we versneld uit om de inzet van langere intercity’s van Nijmegen naar de Randstad mogelijk te maken.”

Verder wordt ter hoogte van de 1e Weteringsewal in Elst de bovenleiding verlaagd en bij de brug over het Maas-Waal kanaal worden een deel van het spoor en de spoorstaafbevestiging vernieuwd. “Door tijdig te vernieuwen voorkomen we onnodige storingen en zorgen we voor een betrouwbaar en veilig spoor.”