Sirene Sales in Nijmegen

Algemeen

Nijmegen - Elke eerste maandag van de maand - vanaf het moment dat de sirenes gaan om 12.00 uur - kun je voor een voorstelling een toegangskaart met korting kopen. De Stadsschouwburg, De Lindenberg en LUX kiezen maandelijks een voorstelling voor jou.

De Sirene Sale van de maand oktober (sirene op maandag 1 oktober) is: De Wëreldbänd - Släpstick (woensdag 10 oktober in de Stadsschouwburg), Frascati Producties & Tea Tupajic – Dark Numbers (donderdag 25 oktober in LUX) en Marc de Hond - Voortschrijdend inzicht (donderdag 25 oktober in De Lindenberg).

Van maandag 1 oktober 12.00 uur tot dinsdag 2 oktober 12.00 uur kun je voor deze voorstellingen voor een gereduceerd tarief kaarten kopen. Bij de Lindenberg betaal je € 10,00 voor een kaartje en bij LUX en de Schouwburg krijg je 50% op de entreeprijs. De kaarten voor de Sirene-voorstellingen zijn te koop via de website en aan de kassa bij het desbetreffende theater vanaf maandag 1 oktober 12.00 uur tot dinsdag 2 oktober 12.00 uur.

De Wëreldbänd - Släpstick – WO 10 OKT in de Stadsschouwburg
In deze variété voorstelling brengt de Wëreldbänd een ode aan de muzikale komiek en geeft ze een draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy. In een kleine twee uur komt in sneltreinvaart een keur aan acts, scènes, grappen, ontroering en muzikale virtuositeit langs. Het grote nationale en internationale succes is niet verwonderlijk; Släpstick is een voorstelling voor jong en oud, waarbij taal geen rol speelt.

Frascati Producties & Tea Tupajic – Dark Numbers – DO 25 OKT in LUX
Met de performance Dark Numbers stapt Tea Tupajic in een gitzwarte bladzijde uit de geschiedenis; het Srebrenica-drama. Hiervoor heeft ze veteranen van de Nederlandse vredesmissie Dutchbat uitgenodigd om mee te denken en spelen, waarvan er vier ook op het podium staan. Met een intieme voorstelling voegt zij empathie toe aan de rauwe kant van de geschiedenis, die doorgaans wordt benaderd met kille feitenkennis.

Marc de Hond – Voortschrijdend inzicht - DO 25 OKT in De Lindenberg
Het leven van Marc de Hond is een grote aaneenschakeling van verandering: hij ging van internetondernemer tot 3FM-dj en van voetbalkeeper tot rolstoelbasketballer bij Oranje. In Voortschrijdend inzicht legt Marc uit hoe hij tegen wil en dank expert werd in het omgaan met verandering. Een inspirerend en optimistisch verhaal voor iedereen die eindelijk eens de knop om wil zetten of de knoop door wil hakken.