Laat uw bloeddruk, choleterol en glucose meten.
Laat uw bloeddruk, choleterol en glucose meten. Foto: Eric Scholten

Leefstijldag in het Radboudumc

Algemeen

Nijmegen - In het kader van Wereld Hartdag 2018 – in Nederland is het dan ook Dress Red Day – biedt het Radboudumc in Nijmegen op vrijdag 28 september een uitgebreid programma voor patiënten, medewerkers en andere geïnteresseerden. Naast aandacht voor reanimatie staan dan ook leefstijl en het streven naar persoonsgerichte zorg centraal.

Cardioloog Marc Brouwer en professor traumatologie Michael Edwards: “Het is belangrijk dat iedereen een acute situatie herkent en weet wat te doen. De eerste 6 minuten zijn cruciaal, dan is de overlevingskans het grootst. Ons medisch personeel beschikt over een diploma voor basale reanimatie vaardigheden. Hierdoor zijn ze getraind om een reanimatiesituatie te herkennen en weten ze wat ze moeten doen. Naast het duwen en beademen, kunnen zij ook een defibrillator gebruiken.”

“Iedere seconde telt. En daarom bieden wij op 28 september niet-medische personeelsleden een gratis reanimatietraining aan. Dan heb je het over mensen die zich iedere dag inzetten in en om het Radboudumc, zoals vrijwilligers, horecapersoneel en bewaking. Ze hebben dagelijks contact met patiënten, gasten én collega’s. Want ook in het restaurant, de lift of bij de ingang kan iemand onwel.”

Iedereen kan deze dag (vanaf 10.00 uur) gratis het cholesterol laten meten en met een speciale weegschaal spiermassa, vetmassa en de BMI laten bepalen. In het restaurant is er aandacht voor gezonde voeding en smaakmakers om het zoutgehalte in voeding te reduceren.

Voor meer informatie: www.radboudumc.nl/wereld-hartdag