Provincie trekt negatieve zwemadvies De Spiegelwaal in

Algemeen

Nijmegen - De provincie Gelderland heeft het negatieve zwemadvies vanwege blauwalg in recreatieplas De Spiegelwaal in Nijmegen ingetrokken. Uit recente metingen door Rijkswaterstaat blijkt dat er geen blauwalgen meer zijn aangetroffen in het zwemwater en de eerder aanwezige drijflagen zijn verdwenen. Er is dan ook geen verhoogd risico meer op gezondheidsklachten.

Het negatieve zwemadvies was op 7 augustus 2018 ingesteld omdat er drijflagen van blauwalgen waren aangetroffen en uit metingen van Rijkswaterstaat bleek dat er te hoge concentraties potentieel toxische blauwalgen waren aangetroffen in het zwemwater. Hierdoor was er een groot risico op gezondheidsklachten aanwezig.

Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit staat op: www.zwemwater.nl en teletekstpagina van Omroep Gelderland (pagina 390 en verder)

Mensen die een klacht of vraag over het zwemwater hebben, kunnen op werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur bellen met het Provincieloket, tel. (026) 359 99 99. Mailen kan naar: provincieloket@gelderland.nl.