Medailles voor atletes Running Team Simba

Algemeen

Nijmegen – Bij de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren AB in Emmeloord behaalde Manjorie Janssen een zilveren medaille op de 3000 meter voor meisjes B. Yasmine Abbes behaalde het brons op de 1500 meter voor meisjes B.

Manjorie liep lange tijd verscholen in een groep van zes atletes. Bij het ingaan van de laatste ronde over 400 meter ging Roos Blokhuis er hard vandoor. Manjorie kon prima volgen maar haar niet meer passeren. De laatste ronde ging in 61/62 seconden. Manjorie finishte de wedstrijd als tweede in 10.03.07 minuten.

Yasmine Abbes en Ellen van Doorn hadden zich via de series geplaatst voor de finale 1500 meter meisjes B. Ook deze wedstrijd werd tactisch gelopen en de strijd ontbrandde pas echt in de laatste ronde. Yasmine kon de twee snelste meiden niet volgen maar wist wel de bronzen medaille te veroveren, ze finishte in 4.40.82 minuten. Ellen finishte in 4.45.76 minuten op een knappe vijfde plaats.

C-juniore Lieke Hoogsteen liep mee in de series 800 meter voor meisjes B. Ze werd met een tijd van 2.24.98 minuten vijfde in haar serie en werd overall dertiende.