Kwatta toert door Canada en Amerika

Algemeen

Nijmegen - Kwatta’s voorstelling ‘Manxmouse’ toert door Canada en Amerika. “Ze krijgen in het buitenland maar geen genoeg van de kleine blauwe muis. En evenmin krijgt Kwatta genoeg van toeren door het buitenland. Het werken in het buitenland inspireert, levert nieuwe verhalen op en nieuw publiek”, aldus regisseur Josee Hussaarts.

‘Mismuis’ is een avontuurlijke voorstelling over een dappere muis die als muis dan misschien wel mislukt is, maar als Mismuis gelukkig heel geslaagd blijkt te zijn. De voorstelling wordt gespeeld door Siem van Leeuwen, Hans Thissen, Remco Melles en Leendert de Ridder. Ze toeren van 15 april tot en 8 mei door Montreal, Frederiction, Windsor, Pictou en Saint John (Canada) en Purchase, Des Moines, Lebanon, Dayton en San Antonio (Amerika).

Manxmouse won in januari 2013 de Victor Award van de IPAY showcase in Pittsburgh en nam deel aan het Imaginate Festival in Edinburgh in 2014. Manxmouse toerde in 2014-2015 twee keer door US en Canada, speelde in 2015 op het Dublin Theatre Festival en in 2016 op CINARS in Canada. “Met onze buitenlandse activiteiten onderstrepen we ons streven om onbegrensd theater te maken”, aldus Hussaarts.

Theatergroep Kwatta is het professionele jeugdtheatergezelschap van Gelderland, gevestigd in Theater Het Badhuis in Nijmegen.