Internationale functie voor artistiek leider Kwatta

Algemeen

Nijmegen - Josee Hussaarts mag zich officieel bestuurslid van de internationale netwerkorganisatie IPAY noemen. Eind 2017 werd Hussaarts, artistiek leider van Theatergroep Kwatta uit Nijmegen, gevraagd om zitting te nemen in het bestuur van IPAY. Een rol die zij met trots accepteert en waarmee ze verder werkt aan één van haar missies: Nederlands jeugdtheater een wereldwijd podium geven. IPAY - International Performing Arts for Youth in de Verenigde Staten - biedt gezelschappen voor jeugdpodiumkunsten de mogelijkheid om hun programma wereldwijd te presenteren.

Theatergroep Kwatta reist de wereld over met haar buitenlandse tournees en onderstreept hiermee haar streven onbegrensd theater te maken. Kwatta deed diverse buitenlandse tournees en stond afgelopen zomer nog op het Art Space for Kids festival in Shanghai met Love that dog. Komend voorjaar toert het gezelschap met de internationale hit Manxmouse opnieuw door Amerika.

Theatergroep Kwatta is het professionele jeugdtheatergezelschap van Gelderland, gevestigd in Theater Het Badhuis in Nijmegen. Josee Hussaarts is de artistiek directeur van Kwatta. Kwatta wordt gesubsidieerd door de Provincie Gelderland, het Ministerie van OCW en de Gemeente Nijmegen.