Afbeelding

Kijk je ogen uit op Nijmeegse Kunstnacht

Algemeen

In Nijmegen is op zaterdag 24 september de zesde editie van de Nijmeegse Kunstnacht. Er zijn dit jaar 22 locaties om te bezoeken.

Nijmegen - Aan deze zesde editie nemen 46 partijen deel en de verwachting is dat er ruim 3000 bezoekers naar de Kunstnacht komen. De locaties bieden een doorlopend programma van 20.00 uur tot 01.00 uur. Bezoekers kunnen zelf hun route samenstellen. De locaties liggen verspreid over het stadscentrum en het Honigcomplex en bieden een afwisselend programma van beeldende kunst, muziek, film, theater, literatuur, interactieve installaties, multimedia, wetenschap en dans.

Kunstdiner
Voorafgaand aan de opening kunnen bezoekers vanaf 17.30 uur in brewpub STOOM op het Honigcomplex genieten van een Kunstdiner in een bijzondere sfeer. Op vertoon van je passe-partout krijg je voor 20 euro een menu geïnspireerd op de Kunstnacht. Reserveren voor het diner kan via info@nijmeegsekunstnacht.nl uiterlijk vóór 22 september.
De Kunstnacht wordt om 19.30 uur geopend onder de overkapping op het Honigcomplex. Energieke stemkunstenaar MAASK en Performance Collective Bouillabaisse geven het knallende startsein van de Kunstnacht.
De Kunstnacht sluit vanaf 24.00 uur spetterend af met een Nachtfeest in Doornroosje. De twee zalen worden omgetoverd tot een waar dansparadijs met culturele belevingen. Om bezoekers van locatie naar locatie te brengen rijden er extra pendelbusjes op de route. Bezoekers kunnen opstappen op de daarvoor bestemde bushaltes. De Kunstnacht organiseert dit jaar voor het eerst een Kunstnachtontbijt in samenwerking met restaurant De Meesterproef. Bezoekers kunnen op vertoon van hun polsbandje op zondag 25 september tussen 10.00 en 13.00 uur nog even nagenieten met een ontbijt in Kunstnachtsferen.

Aanmelden: communicatie@hethoofdkwartierhoreca.nl.