Open dagen ‘Nijmegen weer Samen’

ma 11 okt 2021, 09:06 Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen houdt op de zondagen 7, 14 en 21 november feestelijke open dagen in een aantal Nijmeegse wijkcentra onder het motto ‘Nijmegen weer Samen’ om te vieren dat we elkaar weer kunnen ontmoeten. 

“De afgelopen anderhalf jaar waren zwaar voor alle Nijmegenaren door het coronavirus en was er door de coronamaatregelen niet veel mogelijk. Corona zal nog wel enige tijd bij ons blijven, maar de periode met de zwaarste maatregelen hebben we achter de rug. Alle verenigingen en clubs, huurders van een wijkcentrum vragen we nu om mee te doen en een activiteit te presenteren aan bewoners. De open dagen zijn voor iedereen en alle wijkbewoners zijn welkom.”

Blijvende herinnering

Stadsdichter Heidi Koren heeft een gedicht geschreven om vooruit te kijken naar de tijd ná corona. Het gedicht zal op de open dagen worden voorgedragen in elk wijkcentrum. Ook komen er in elk van de negen Nijmeegse stadsdelen banken van duurzaam materiaal van kunstenaar Rob Arts. De banken zijn er om elkaar te ontmoeten, terug te kijken op de afgelopen periode of om vooruit te kijken naar de toekomst.

Open dagen

Op 7 november zijn de volgende wijkcentra open: Dukenburg: Dukenburg in Meijhorst; Lindenholt: Brack en Nieuw West: De Schalmei. Op 14 november: Midden: ’t Hert; Zuid: Hatert en Oud West: De Biezantijn en op 21 november Noord: De Ster; Centrum: ‘t Oude Weeshuis; Oost: Ark van Oost. Steeds van 13.30 tot 16.30 uur.

Vereniging of club

Alle Nijmeegse verenigingen of clubs kunnen meedoen en zich presenteren op de feestelijke open dagen ‘Nijmegen weer Samen’. Doe als club mee en mail wat je van plan bent voor 21 oktober 2021 naar nijmegenweersamen@nijmegen.nl