Sprookjesfestival

wo 13 okt 2021, 16:59 Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - ‘De sprookjes van 1001 nacht’ zijn het uitgangspunt van het Sprookjesfestival dat van zaterdag 23 t/m zondag 31 oktober plaatsvindt in Nijmegen en Arnhem. Er zijn sprookjes in de straten, theaters, winkels, bossen en parken. In vele hoeken en gaten vind je sprookjes in allerlei gedaantes. Voor groot, maar vooral voor klein, is er heel veel te zien en te beleven.

Sprookjes komen binnen het festival terug in de breedste zin van het woord. Zowel traditionele als moderne sprookjesverhalen vinden hun weg binnen het enorme aanbod aan activiteiten. Mooie prinsessen, hardwerkende kabouters, lieve wolven, rondspringende kikkers en grappige lakeien duiken op in de sprookjesvertolkingen van gevestigde en opkomende kunstenaars. Circus, dans, (vertel)theater, musical, muziek, film, workshops: verschillende culturele disciplines passeren de revue. 

Er zijn honderden activiteiten op circa 40 verschillende locaties. In Nijmegen onder meer in de Stadsschouwburg, De Lindenberg en Museum Het Valkhof. 

Kijk voor het programma en de laatste ontwikkelingen op www.sprookjesfestival.nl