Prijsuitreiking preekwedstrijd ‘Teksten met grote gevolgen’

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Wat kunnen we nog met Bijbelteksten die in de geschiedenis van kerk en christendom discriminatie en uitsluiting tot gevolg hadden? Tijdens het preekevent van Liberaal Christendom worden de winnaars bekendgemaakt van de preekschrijfwedstrijd ‘Teksten met grote gevolgen’. De bijeenkomst donderdag 28 oktober in de Stevenskerk in Nijmegen is van 20.00 tot 22.00 uur (inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur). Voor toegang tot dit evenement is het noodzakelijk een Corona-QR te tonen

Uit ruim zeventig inzendingen zijn in de categorieën theologen en niet-theologen drie preken genomineerd voor de titel ‘beste preek 2021’. Op donderdagavond 28 oktober worden de winnaars bekendgemaakt. Na uitreiking van de hiervoor ontworpen wisselbokalen ‘beste preek’ door juryvoorzitter Monic Slingerland van Dagblad Trouw worden de winnende preken door de makers ten gehore gebracht.

Er is ook ruimte voor vragen als: Wat is in deze tijd een ‘goede preek’? Wordt er wel over lastige teksten gepreekt? Of is het fenomeen preek niet meer van deze tijd? De juryleden, waaronder Piet van Veldhuizen, Wouter Slob en Wilma Hartogsveld gaan daarover onder leiding van Monic Slingerland in gesprek.

Het geheel wordt omlijst door verrassende orgelmuziek en we zingen een voor deze gelegenheid geschreven lied. Er is natuurlijk ook ruimte voor ontmoeting in gesprek.

Informatie over de wedstrijd is te vinden op de website www.liberaalchristendom.nl