Hoogbegaafde allochtone kinderen op lagere school blijven vaak onder de radar

Algemeen Kort nieuws

 LENT - In De Warmoes aan de Griftdijk Noord 11 in Lent geeft Micha Ben-Michael vrijdag 19 november een lezing  over onderwijskansen. Hoogbegaafde allochtone kinderen op de lagere school blijven vaak onder de radar en zouden een te laag advies voor voortgezet onderwijs krijgen.   Aanvang 20.00 uur.

“Allochtone kinderen (kinderen met een migratie-achtergrond) worden vaak op de basisschool onderschat en krijgen daarom een te laag advies voor voortgezet onderwijs. Getalenteerde allochtonen krijgen ook met deze problematiek te maken. Daarom wordt onderzoek gedaan om de doorstroom van allochtone kinderen te beïnvloeden en hun toekomstige kansen te vergroten”, aldus Micha Ben-Michael, onderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen. 

Hij vertelt over zijn onderzoek naar hoogbegaafde allochtone leerlingen, de identificatie van deze leerlingen en de uitkomst van het onderzoek. Ook vertelt hij over de problematiek van de leerlingen. Het onderzoek is uitgevoerd in een ‘zwarte’ school in Hatert.   Bij de lezing laat Micha de film ‘De uitdaging’ van de Humanistische Verbond zien, dat over het onderzoek gaat.De lezing wordt georganiseerd door het Humanistisch Verbond, afdeling Nijmegen en Omstreken.