‘Op kantoor’ met Bart Drost bij POPOP

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - De eerste residentie bij POPOP in de Stieltjesstraat in Nijmegen wordt ingevuld door Bart Drost. In november gaat hij een maand lang ‘Op kantoor’. Aan het einde van deze residentie is er in het weekend van 27 en 28 november bij POPOP van 13.00 tot 17.00 uur een presentatie van Barts residentie.:

“Mijn verbazing was groot toen ik bij aanvang van mijn werkperiode bij POPOP in het voormalige belastingkantoor van Nijmegen in de verlaten kantoorruimte, die mij als Artist in Residence werd toebedeeld, in een kartonnen doos onder andere dertig in een krampachtig handschrift volgeschreven vellen lijntjespapier aantrof. Met rode oortjes heb ik de notities (van een voormalig ambtenaar?) doorgelezen. 

Een boekje…. Het leed geen twijfel dat ik tenminste een gedeelte van deze absurde geschriften openbaar zou maken. Tijdens het lezen heb ik 54 potloodtekeningen gemaakt en deze samen met de tekstfragmenten in het boekje Zonwering verzameld. Daarmee leek deze residence volbracht. Een nieuw beeld… Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En er kan altijd meer. Dus besloot ik om bij de broeierige, bizarre, verwarde en soms ook verwarrende wereld die in de notities wordt opgeroepen een sober tegenbeeld te creëren middels een subtiele ingreep in de kantoorruimte”, aldus Drost.

Op 27 en 28 november wordt het boekje Zonwering in POPOP ten doop gehouden en is naar verwachting het tegenbeeld in de kantoorruimte klaar.