O21 viert een doelpunt.
O21 viert een doelpunt. Foto: LIN VI Fotografie

O21 HSF NEC Voetbalacademie wint inhaalduel tegen Feyenoord

Algemeen

NIJMEGEN - De O21 van de HSF NEC Voetbalacademie heeft dinsdagmiddag het inhaalduel tegen Feyenoord Rotterdam in de absolute slotfase gewonnen. De 16-jarige Nils Rossen tikte een gelukkige assist van Giovanni Zwikstra in de blessuretijd in een leeg doel binnen: 2-1.

De thuisploeg kwam in de eerste helft op voorsprong via Thomas Beekman, die net als Robin Roefs als eerste elftal-speler aansloot bij de ploeg van Mark Otten. Beekman drukte een afvallende bal strak tegen de touwen in de verre hoek. De aanvaller was begin tweede helft dichtbij zijn tweede van de middag, maar de doelman van Feyenoord reageerde alert op zijn kopbal. De gasten, bij wie onder meer Francesco Antonucci en Naoufal Bannis meededen, kwamen een kwartier voor tijd vanaf de stip langszij.

Uiteindelijk pakte NEC toch de volle buit dankzij de treffer van Rossen. Daarmee vinden de Nijmegenaren de aansluiting bij de middenmoot en naderen zij Feyenoord op de ranglijst: het verschil bedraagt slechts twee punten. Elke zaterdag de verrichtingen van de jeugd van NEC volgen? Dat kan! Op supporterswebsite www.forzanec.nl wordt verslag gedaan van de oudste jeugdteams.