Nijmegen circulair

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Voor GroenLinks Nijmegen staat 26 februari in het teken van een wereld waarin afval niet bestaat. Ze organiseren deze dag twee activiteiten: een zero waste tour door de stad en een pop-up Repaircafé in het campagnepand aan de Van Broeckhuijsenstraat 28 in Nijmegen. 

“In Nederland en in Nijmegen zouden we veel zuiniger moeten omspringen met grondstoffen en kunnen we veel meer repareren dan we vaak denken. Dat is goed voor de aarde en voor je portemonnee. Daarnaast is het goed om zo min mogelijk afval te produceren. Om dat te stimuleren organiseren we Nijmegen circulair!”

Zero waste tour

“Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic? En bij welke winkels in Nijmegen je terecht kunt met je eigen bakjes en zakjes? Wil je anderen ontmoeten die ook graag minder plastic gebruiken? Ga dan met ons mee op pad! Gids Sarah van Zero Waste Nederland heeft een informatieve wandeltour langs Zero Waste locaties in Nijmegen voor ons samengesteld. We starten om 14.00 uur bij het campagnepand van GroenLinks Nijmegen, Van Broeckhuijsenstraat 28.”

 Meer informatie en aanmelden: https://nijmegen.groenlinks.nl/agenda/nijmegen-circulair (meld je op tijd aan, er is plek voor 15 deelnemers!).

Pop-up Repaircafé

“We gooien veel te veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. We geven daarom ruimte aan Stichting Repaircafé, een mooi initiatief dat al op meerdere plekken in Nijmegen wordt georganiseerd. Op 26 februari zitten vier vrijwilligers van 13:00 tot 16:00 uur voor je klaar in ons campagnepand. Dus kom vooral langs met je kapotte spullen en deze technisch reparateurs gaan aan de slag.”

Meer informatie: https://nijmegen.groenlinks.nl/agenda/nijmegen-circulair-2

GroenLinks-lijsttrekker Quirijn Lokker: “Het is echt zonde hoeveel apparaten nu worden weggegooid. We moeten in Nijmegen koploper worden in circulair denken, dus dat we oude grondstoffen en apparaten reparen of opnieuw gebruiken. Tegen vervuiling en tegen klimaatverandering is dat het meest logische om te doen.”