Literair baken schrijver Fons Strijbosch

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - De schrijver Fons Strijbosch krijgt een literair baken. Zaterdag 26 maart om 15.00 uur vindt de onthulling plaats bij appartementencomplex Pays-Bas aan de Batavierenweg in Nijmegen. De auteur zelf is aanwezig en zijn baken wordt door speciale gasten onthuld.  Het literaire baken van Strijbosch is het 30e dat de Werkgroep Literaire Bakens Nijmegen realiseert.

 Strijbosch was hoogleraar aan de rechtenfaculteit van de Radboud Universiteit Nijmegen. Na zijn pensionering heeft hij over culturele onderwerpen gepubliceerd. In 2013 is zijn roman ‘De vrolijke revolutie’ verschenen en in 2017 het reisverslag ‘Terug naar Lombok’

Een fragment uit ‘De vrolijke revolutie’ staat op het baken. In dit meeslepende verhaal blikt hij terug op de studentenrevolutie in Nijmegen eind jaren zestig. Kenmerkend zijn de boeiende sfeertekening en de geamuseerde verwondering over de opstand. Geen grimmige opstand zoals in die tijd in Parijs en Berlijn, maar een vrolijke revolutie die uitdoofde naarmate de zomervakantie naderde.