Edgar Barreto baalt van het doelpunt van FC Groningen speler Romano Postema.
Edgar Barreto baalt van het doelpunt van FC Groningen speler Romano Postema. Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures

NEC krijgt complimenten maar het wordt tijd voor bloemen

Algemeen

Al ruim een maand geleden stapte NEC voor het laatst van het veld met de drie punten en die wedstrijd staat al eenzaam in een rijtje gelijke spelen en verliespartijen. Van de laatste acht wedstrijden wist NEC er slechts één te winnen. 

Maar de situatie is eigenlijk onveranderd. Doordat concurrenten het niet beter doen dan de Nijmeegse ploeg, is er nog altijd zicht op de felbegeerde achtste plek die recht geeft tot play-offs om Europees voetbal. De wedstrijd tegen Sparta Rotterdam zaterdag om 21.00 uur in het Goffertstadion, zou de opmaat moeten zijn voor een nieuwe fase.

Want NEC haalde de weken na de winterstop een beduidend lager niveau dan voor de winterstop, maar acteerde de afgelopen weken een stuk frisser en kon bij de nederlagen tegen AZ en FC Groningen vooral naar een derde partij wijzen. In beide wedstrijden ging de arbitrage gruwelijk in de fout en dat was van grote invloed op het verloop van de wedstrijd.

Tegen Sparta moet NEC dan de eerste thuiszege in ruim vier maanden gaan boeken. De Rotterdammers strijden tegen degradatie, maar zijn de laatste weken behoorlijk aan het opkrabbelen. Met de zege op Go Ahead Eagles afgelopen weekend en de 0-1 tussenstand met nog zes minuten blessuretijd bij Vitesse op het programma zal de ploeg van ex-Vitessenaar Henk Fraser met vertrouwen richting het Nijmeegse afreizen.

Daar wacht een fitte selectie, want op Mikkel Duelund na heeft Rogier Meijer weer wat te kiezen. Spits Wilfried Bony kan zijn rentree maken, al hoopt de Nijmeegse achterban dat dat niet eens nodig zal zijn en NEC haar supporters weer eens gaat verwennen. Want dat is akelig lang geleden.