Schrijfster Megchel J. Doewina onthult haar literaire baken

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - De schrijfster Megchel J. Doewina krijgt een literair baken aan de Castellastraat in Nijmegen, midden op het Dobbelmancomplex. Zij onthult haar baken vrijdag 8 april om 17.00 uur. Gastspreker is historicus en publicist Herman Simissen. 

Op het nieuwe baken komt een fragment uit Paso Doble, de roman van Doewina uit 1987. Deze vrolijk geschreven roman, die begint op de tribunes van NEC, heeft in de hoofdrollen twee elkaar en voetbal minnende vrouwen. Het fragment is hoogst toepasselijk voor de directe omgeving waar de tekst straks te lezen is. 

Het literaire baken van Megchel J. Doewina is het 31ste baken dat de Werkgroep Literaire Bakens Nijmegen realiseert. De werkgroep streeft ernaar teksten uit de Nederlandstalige literatuur die naar een locatie in Nijmegen verwijzen daar een plaats te geven. Zo heeft Frans Kellendonk een baken in het Kronenburgerpark, Victor Vroomkoning bij hospice Bethlehem, Frank Boeijen bij Café ‘t Paleis en Jan Wolkers in de wachthuisjes van de Krayenhoffkazerne. Voor dit jaar zijn nog bakens in voorbereiding van onder anderen Titus Brandsma en Jeroen Brouwers.

www.literairebakensnijmegen.nl