Bridgeclub Passage Passé viert 5e lustrum

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - BC Passage Passé vierde onlangs haar vijfde lustrum in wijkcentrum ’t Hert. De club is opgericht op 22 augustus 1996 en speelde in het toen net geopende Bridgehuis Nijmegen aan de Dobbelmanweg. Begonnen als bridgeclub waar de beginnende bridgers terecht konden en waar het niet alleen om serieus bridgen ging, maar vooral ook gezelligheid troef was. Dat is door de jaren heen het handelsmerk van de club gebleven. Leden, oud-leden en bezoekers spreken dan ook van ’de gezelligste bridgeclub van Nijmegen’.

Het Bridgehuis is nu gesloten en de club speelt tegenwoordig in het nabij gelegen ’t Hert waar ook het vijfde lustrum feestelijk is gevierd met leden en oud-leden. Door de coronaperikelen is de viering van het lustrum een half jaar uitgesteld, maar onlangs was het dan toch zover. Het lustrum werd  gestart met de benoeming van Sjef Soyer, oud-voorzitter en oprichter van Passage Passé tot erelid. Een titel die eerder werd toegekend aan Fred Grauwmans bij het vertrek van de club uit het zijn Bridgehuis.

Tijdens het lustrumfeest is er natuurlijk een kaartje gelegd. In een korte bridgedrive hebben de leden en oud-leden geprobeerd de beste contracten te bieden, het beste af- en tegenspel te spelen en zo goed mogelijk te scoren, maar vooral ook veel plezier samen te hebben. Daarnaast werd de kennis van de feestvierders op de proef gesteld in een quiz waarbij de centrale vraag was: hoe goed ken jij de leden en oud-leden van je club? Aan de hand van oude en hedendaagse foto’s werd de kennis getoetst. De winnaars van de quiz werden met de eeuwige roem overladen.

Terwijl de feestgangers genoten van een uitgebreid Italiaans buffet klonken de klanken van muziek gedraaid door DJ en bridger Swinging Maria. Ondertussen werd de uitslag van de bridgedrive berekend en natuurlijk waren er prijzen, niet alleen voor de winnaars maar ook voor anderen met een bijzondere score. 

Mocht je ook graag kennis willen maken met deze gezellige club, dan kan dat. Er is nog plaats voor enkele leden en als je een keer wilt komen proeven van de sfeer en het bridgen kan dat. De club speelt op dinsdagavond in ’t Hert. Als je een keer mee wilt doen, neem dan contact op met de secretaris van de club, Voicita Wels (v.wels@chello.nl).