Hugo Mulders op de wedstrijdvloer.
Hugo Mulders op de wedstrijdvloer.

Nijmeegse schermers succesvol op NJK

Algemeen

NIJMEGEN - Onlangs vond in Alkmaar het Nederlands Jeugdkampioenschap (NJK) schermen plaats. Er werd gestreden om nationale titels in vier leeftijdscategorieën. Onder de driehonderd jonge schermers bevonden zich drie leden van de Nijmeegse schermclub De 3 Musketiers. 

Olivier Hereijgers wist de twintigste plaats te bemachtigen bij de jongens pupillen floret en Olga Hereijgers de zesde plaats bij de meisjes cadetten floret. 

De derde musketier, Hugo Mulders, is tweede geworden. Hoe hij het vond? “Leuk! Ik vond de organisatie goed en het schermen tegen de andere kinderen het leukste. Ik had als doel om bij de beste acht te komen. Ik heb vorig jaar ook meegedaan en wilde weten hoe ik er nu voor sta.” Zijn vooruitgang is vooral te danken aan de privélessen met zijn trainer Alexander Moraru die hem in de finale ook heeft gecoacht. Volgens Hugo hebben ook de leerlingen bij de trainingen hun steentje bijgedragen aan zijn verbetering. Wat nu? “Ik ben van plan om vaker mee te doen met wedstrijden en wie weet eindig ik volgende keer wel op de eerste plaats.”