Enthousiast publiek.
Enthousiast publiek. Foto: Hans de Groot

Waalzinnig Festival: inclusief en bomvol talent, muziek, dans en (klein)kunst

Algemeen

NIJMEGEN - In het centrum van Nijmegen heeft zondag 26 juni van 12.00 tot 21.00 uur wederom het Waalzinnig Festival plaats. Een festival bomvol muziek, dans, kunst en kleinkunst. 

Het Waalzinnig Festival staat voor inclusie en stimuleert iedereen om zich te uiten door middel van kunst in al zijn verschijningsvormen. 

“Art Inclusive noemen we dat: Kunst voor en door iedereen. Kunst is er in allerlei vormen en formaten, net als wij. Kunst helpt je om zelfverzekerder in het leven te staan. Kunst ontroert en laat je voelen waar het echt om gaat in dit leven. Samen ergens voor staan”, aldus de organisatie.

Na een gedwongen corona stilte zijn sinds begin dit jaar verschillende groepen in diverse samenstellingen alsnog aan de slag gegaan met uiteenlopende kunstuitingen. 

Op zondag 26 juni komt alles samen op een aantal podia in en om LUX. In twee zalen in LUX, in de bibliotheek, het Huis van de Geschiedenis en op het Mariënburgplein is de hele dag van alles te beleven zijn. Musical, bandjes, rap, dans, kleinkunst; de groepen zijn divers, vol enthousiasme en met soms ontroerend resultaat.

“Inclusie, het is de grondgedachte van het festival. Samen dansen, muziek en kunst maken geeft plezier en zorgt er op een prettige, laagdrempelige manier voor dat mensen die in het dagelijkse leven minder zichtbaar zijn een podium krijgen. En dat barrières in contact worden geslecht. Het levert mooie verhalen die we graag willen vertellen. Mooie voorstellingen die we graag aan een groot publiek willen laten zien.”

Benieuwd wat er zoal te zien en te beleven is? Meer informatie is te vinden op de website: www.waalzinnigfestival.nl.