Ayman Azhil van RKC Waalwijk en Jordy Bruijn van NEC in duel.
Ayman Azhil van RKC Waalwijk en Jordy Bruijn van NEC in duel. Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures

Bruijn heeft zin in start Eredivisie: ‘Wil alles spelen’

Algemeen

NIJMEGEN - Met nog iets meer dan een week tot de start van de competitie, wordt het steeds duidelijker hoe het NEC eruit gaat zien komend seizoen. Anders dan vorig jaar is de veldbezetting op het middenveld. Er is veel keuze voor trainer Rogier Meijer. Als het aan Jordy Bruijn ligt, speelt hij in ieder geval op dat middenveld.

Door het aantrekken van Oussama Tannane, Andri Baldursson en het waarschijnlijke huren van Mikkel Duelund, is het dringen geblazen op het middenveld. “Het is gezellig druk toch? Niemand wil op de bank zitten, ik ook niet, maar ik denk niet dat er veel veranderd is. Vet is vertrokken en Baldursson is erbij gekomen. Qua aantal blijft het hetzelfde. Ik zou mezelf uiteraard als eerste op het wedstrijdformulier zetten, want ik wil altijd spelen. Maar de trainer beslist en die beslist ook wat het beste is voor het team.” 

De Amsterdammer heeft regelmatig van positie moeten wisselen, zo ook al in deze voorbereiding. Bruijn in de spits was geen raar iets. Zelf ziet hij het anders. “Ik ben middenvelder en daar kom ik het beste tot mijn recht. Aan de andere kant is het wel zo als de trainer mij nodig heeft in de aanval, ga ik daar staan. Ik wil er alles aan doen om het team en de trainer te helpen. Maar zet mij maar gewoon op het middenveld neer!”

Op 7 augustus begint NEC aan de Eredivisie, wanneer FC Twente op bezoek komt. Bruijn staat er positief in en heeft er veel zin in. “Dit is het derde seizoen dat we met veel dezelfde jongens en uiteraard dezelfde trainer beginnen. Ik denk dat we goed bezig zijn, we zitten dicht bij elkaar en met de jongens die er bij zijn gekomen acht ik ons sterker dan vorig seizoen. Ik ben in ieder geval positief gestemd!”