Impressie van ‘The Rebyl'.
Impressie van ‘The Rebyl'. Foto: Lingotto

Herontwikkeling hotel Vierdaagseplein

Algemeen

NIJMEGEN - De voormalige meisjesschool aan het Vierdaagseplein in Nijmegen, gebouwd in 1922, wordt verbouwd tot 4-sterrenhotel met 97 hotelkamers en suites. Na de zomervakantie begint een renovatie en verduurzaming van het gebouw. Het hotel verwacht begin 2024 open te gaan.  

De Nijmeegse KlokGroep zal de transformatie realiseren in opdracht van eigenaar en projectontwikkelaar Lingotto. 

Thijs Croon van Lingotto: “Het gebouw wordt verduurzaamd met nieuwe isolatie, zonnepanelen, duurzame installaties en veel aandacht voor biodiversiteit. Er komen groene daken, twee groene binnentuinen en vogelnestvoorzieningen voor circa 100 vogels zoals mussen, gierzwaluwen en vleermuizen. De kracht van dit gebouw is gelegen in de monumentale gangen en hoge plafonds en de locatie aan het Vierdaagseplein en de Wedren, waar de start en finish van de beroemde Vierdaagse plaatsvindt.” 

De huidige naam Opus verdwijnt en Odyssey Hotel Group zal het gebouw omdopen tot ‘The Rebyl’. De naam ‘The Rebyl’ is geïnspireerd op de academische achtergrond van de locatie en de vooruitstrevende geschiedenis van Nijmegen. Rick van Erp, CEO van Odyssey Hotel Group: “Het restaurant Lyber wordt het ontmoetingspunt van en voor de Nijmegenaren; de plek om bij elkaar te komen voor de ultieme culinaire beleving, en bovenal om de sociale structuren in de stad te versterken.”

Om het gebouw meer transparant en toegankelijk te maken worden aan de voorzijde twee serres toegevoegd en komt er ruimte voor een terras op een verhoogd bordes. Een café-restaurant op de begane grond bedient niet hotelgasten én Nijmegenaren. De boutique-gym op de begane grond met personal training richt zich met name op de Nijmegenaar. Voor evenementen zijn er diverse vergader- en eventruimtes, gelegen aan een van de twee groene binnentuinen.