Op de Ontmoet-je-BUUR-markt laten bewoners en wijkorganisaties uit Brakkenstein zien wat ze de wijk te bieden hebben.
Op de Ontmoet-je-BUUR-markt laten bewoners en wijkorganisaties uit Brakkenstein zien wat ze de wijk te bieden hebben. Foto: BUUR

Bruisende BUURdag in Brakkenstein

Algemeen

NIJMEGEN - Op zaterdag 24 september van 12.00 tot 17.00 uur verzorgt BUUR in Brakkenstein samen met wijkbewoners een gezellige en bruisende BUURdag voor de hele wijk. Tijdens de BUURdag laten bewoners, organisaties en bedrijven zien hoe verrassend veelzijdig Brakkenstein is. Er is onder andere live muziek, er zijn optredens, een markt, kunst en uitwisseling tussen wijkbewoners en de verkiezing van het beste idee voor Brakkenstein.

Om 12.00 uur blaast Fanfare Michael de wijk wakker met een rondje door de buurt. Na de opening rond 12.30 uur door wethouder Jean-Paul Broeren volgen optredens van harmonie Tarcisius en singer-songwriters. Er is een Ontmoet-je-BUUR-markt, een kleedjesmarkt voor kinderen en een open podium waar wijktalent zich kan manifesteren.

Stekjes ruilen en portrettenkraam

Verder kunnen buurtbewoners de hele middag hun kapotte spullen laten repareren bij het Repair Café, plantjes en stekjes ruilen op de plantjesruilmarkt en leren jongleren. In de Portrettenkraam maak je onder het genot van een praatje een portret van een buurtgenoot, waarna je portret een tijdje mag schitteren in de etalage van het Kunstmagazijn.

Wijk-Wensen-Verkiezing

Wie ideeën heeft om Brakkenstein mooier, groener of gezelliger te maken, kan zijn idee tijdens BUURdag indienen voor de Wijk-Wensen-Verkiezing. Ideeën of wensen voor bijvoorbeeld een vast koffie-uurtje voor ouders van peuters, straatmoestuintjes of een wijkreceptenboek kunnen worden ingediend op een formulier of op het podium. Het beste idee heeft kans om gerealiseerd te worden in samenwerking met BUUR.

BUURdag, zaterdag 24 september 12:00-17:00 uur, in en om wijkplaats BUUR, Deken Hensburchstraat 2 in Nijmegen. Meer info: www.buurbrakkenstein.nl/buurdag

Speelgoed scoren en verkopen op de kleedjesmarkt voor kinderen.