Matthijs Ruiter ontvangt ScienceMakers Award 2022

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Matthijs Ruiter, leerling van het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen, heeft de ScienceMakers Award 2022 ontvangen. Deze award krijgt hij vanwege zijn prestatie op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De award werd overhandigd door PSV-spelers Sávio Moreira da Oliveira en André Ramalho en presentator Dennis Weening.

Gedurende het hele schooljaar vinden diverse wetenschaps- en techniekwedstrijden plaats. Jongeren gaan daarbij, vaak als schoolopdracht, met echte vraagstukken vanuit het bedrijfsleven en overheidsinstellingen aan de slag. De winnaars van deze wedstrijden (in de leeftijd 10-18 jaar) worden jaarlijks gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.

Meer over het winnende project: Matthijs scoorde heel goed bij de nationale eindronde van de International Junior Science Olympiad (IJSO). Hij maakt daarom deel uit van het team dat Nederland mag vertegenwoordigen op de 19e internationale IJSO in december 2022.

De organisatie van ScienceMakers is in handen van hét jongeren en technologie netwerk Jet-Net, onderdeel van het Platform Talent voor Technologie.