Ambassadeurs verzorgen een inspiratieochtend op hun terrein en delen hun ervaringen met anderen.
Ambassadeurs verzorgen een inspiratieochtend op hun terrein en delen hun ervaringen met anderen. Foto: GSL

Nijmeegse ambassadeur voor biodiversiteit gezocht

Algemeen

NIJMEGEN - Het Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui is op zoek naar ambassadeurs. Inwoners van het buitengebied kunnen via dit praktijknetwerk kennis uitwisselen over het verhogen van biodiversiteit in eigen tuin. Het netwerk zoekt in de gemeente Nijmegen een ambassadeur die wil meewerken aan het oprichten van een lokaal netwerk. 

Voor dit netwerk zijn in dertig gemeenten in Gelderland al ambassadeurs. Voor de regio Rivierengebied is Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) nog op zoek naar ambassadeurs voor onder meer de gemeente Nijmegen. Meld je aan via slgelderland.nl.

Deelnemers zijn bewoners van het buitengebied met eigen grond die verdieping zoeken over biodiversiteit. Deze groep particulieren met iets meer dan een grote tuin – een paar hectare grond, maar geen agrarische bestemming – heeft veel potentie voor het verhogen van natuurwaarden. Deze erven vormen stapstenen tussen bestaande natuurgebieden.

Vind je het leuk om anderen te inspireren, kennis uit te wisselen en je erf open te stellen? Schrijf je dan in als ambassadeur en lees meer over het project en de voorwaarden op slgelderland.nl/projecten/praktijknetwerk-biodiversiteit-voor-buitenlui

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Saskia Bemer van SLG, s.bemer@slgelderland.nl of 06-23387930.