Cursisten met hun certificaat. Rechts Marije Klomp.
Cursisten met hun certificaat. Rechts Marije Klomp. Foto: RU

Medewerker Radboud Universiteit MVO manager 2022

Algemeen

NIJMEGEN - De MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) manager van het jaar 2022 is bekendgemaakt. Marije Klomp, programmadirecteur duurzaamheid aan de Radboud Universiteit, heeft deze duurzaamheidsverkiezing gewonnen. 

“Met deze benoeming bewijzen we de belangrijke rol die het hoger onderwijs en wetenschap spelen in het maken van duurzame impact. Ook Radboud Academy pakt haar verantwoordelijkheid en is er trots op dat ze samen met Marije een vijfdelige cursus Young Leadership for Sustainability heeft ontwikkeld om professionals de tools te bieden om hun impact als duurzame leider te vergroten”, aldus Radboud Universiteit

De cursisten van ‘Young Leadership for Sustainability’ vormen samen een gezelschap. “Je kan niet alles uit een boekje leren over dit werk en het is best vaak een solistische baan. Dan is het fijn dat je steun hebt aan mensen die voor dezelfde complexe opgave staan, en dat je op elkaar kan terugvallen,” aldus Klomp.

Klomp, collega Marcel Becker en gastdocenten geven de cursisten handvatten mee om vanuit een leiderschapsrol de duurzaamheid in hun organisatie te vergroten. “Het verbindende is dat het jonge leiders zijn die minimaal 5 jaar werkervaring hebben, maar (nog) flexibel in hun belangen en structuren zijn. Ze staan niet aan het begin van hun carrière, ze zijn al een stuk op weg”, aldus Klomp, “maar kunnen nog vormgeven aan hun werk en aan zichzelf.” 

De diversiteit zit hem erin dat ze afkomstig zijn uit verschillende type bedrijven en sectoren. “Maar hun engagement werkt bindend. Of organisaties nu commercieel of non-profit zijn, uit de zorgsector komen, of consultancy, op alle plekken wordt aan de duurzame omslag gewerkt. Dit zorgt voor een interessante kruisbestuiving.”

Binnen de cursus wordt duurzaamheid vanuit meerdere perspectieven belicht: zowel sociologie, filosofie, communicatiewetenschap als bedrijfskunde komen aan bod. Volgens cursist Desirée Bernhardt is dit heel waardevol: “De verschillende perspectieven zijn nodig om een florerende samenleving te waarborgen.” 

De volgende editie van de vijfdelige cursus is in het voorjaar van 2023. Voor iedere jonge leider die zich in bovengenoemde dilemma’s kan herkennen is de cursus relevant. “Voor alle bevlogen professionals die werken met duurzaamheid, is het goed om je horizon te blijven verbreden,” sluit Bernhardt af.

Kijk voor meer informatie op: www.radboudacademy.nl

Afbeelding