Pauline van Lith (directeur Kentalis De TaalSter) en Jeroen Jansen (directeur in opleiding) heten de de gasten welkom bij Kentalis Onderwijs Nijmegen.
Pauline van Lith (directeur Kentalis De TaalSter) en Jeroen Jansen (directeur in opleiding) heten de de gasten welkom bij Kentalis Onderwijs Nijmegen. Foto: Kentalis / Anne van den Hoogen

Kentalis Onderwijs Nijmegen geopend: meerdere expertises onder één dak

Algemeen

NIJMEGEN - Kentalis Onderwijs Nijmegen aan de IJsbeerstraat 31 is onlangs officieel geopend. In dit centrum bundelt Kentalis de onderwijskennis en - expertise in de regio Nijmegen: Kentalis de TaalSter, Kentalis Ambulante Dienst Nijmegen en Kentalis Trajectbegeleiding zitten nu samen onder één dak.

De eerste stap tot het centrum was vorig schooljaar de verbouwing van Kentalis De TaalSter in Nijmegen. Daar krijgen sinds september 2022 alle leerlingen in de regio Nijmegen met een onderwijsarrangement les. Deze leerlingen in de basisschoolleeftijd hebben een taalontwikkelingsstoornis (TOS) en/of gehoorproblemen.

Daarnaast is in het gebouw niet alleen het speciaal onderwijs gevestigd. Ook de medewerkers van Kentalis Ambulante Dienstverlening Nijmegen (die begeleiding bieden aan kinderen op een reguliere school) en van de zogeheten Kentalis Traject begeleiding hebben een eigen plek in Kentalis Onderwijs Nijmegen. Zo wordt de expertise van het speciaal onderwijs in de regio Nijmegen op één plek gebundeld.

Verbouwing 

Om alle leerlingen en medewerkers in één pand te huisvesten, was een verbouwing nodig. De gelegenheid werd meteen aangegrepen om het schoolgebouw te renoveren zodat het de komende jaren voldoet aan alle eisen voor goed onderwijs en goede werkplekken voor de medewerkers.

Expertise

“Doordat alle medewerkers nu bij elkaar zitten, bevordert dit de samenwerking en komt dit ten goede aan de onderwijsbehoeften van de leerlingen”, aldus Pauline van Lith, directeur van Kentalis De TaalSter. Ze blikt terug op een geslaagde opening: “We hebben een mooi vernieuwd pand voor onze leerlingen en de medewerkers. Onze professionals kunnen hun expertise nog gemakkelijker delen en met elkaar samenwerken in het belang van de ontwikkeling van onze leerlingen.”

Over Kentalis

Kentalis is er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis hebben of slechthorend, doof of doofblind zijn, ook als zij meerdere beperkingen hebben. Zij kunnen bij Kentalis terecht voor onderzoek, zorg en onderwijs op maat, dicht bij huis en op locaties door heel Nederland. Ook werkt Kentalis samen met zorg- en onderwijsprofessionals in het binnen- en buitenland en delen wij met hen kennis. Onder het motto: ‘Samen komen we verder’.