Deelnemers aan de dinsdagavondtraining.
Deelnemers aan de dinsdagavondtraining. Foto: NTFU

Vrouwen Wielrenvereniging Langszij viert 6e lustrum

Algemeen

NIJMEGEN - Al 30 jaar is Langszij dé Nijmeegse wielervereniging voor vrouwen. Langszij is in 1993 opgericht ‘om fietsende vrouwen te verbinden en andere vrouwen te inspireren, zodat er steeds meer vrouwen gaan fietsen’. Inmiddels telt Langszij ongeveer 60 leden tussen de 20 en 65+ jaar. 

Tijdens het wielrenseizoen wordt er wekelijks getoerd en getraind onder begeleiding van ervaren trainers. Langszij is er voor alle fietsers: van beginners tot gevorderden. Conditieverbetering, sportiviteit, veiligheid en plezier beleven aan het wielrennen staan voorop. 

Introductierit

Nog steeds probeert Langszij vrouwen te enthousiasmeren voor het wielrennen. “De lente komt er weer aan, hét moment om je aan te sluiten bij een fietsclub. Niks is leuker dan samen trainen, nieuwe rondjes ontdekken én gezellig kletsen. Twijfel je toch of rijden bij een club wat voor jou is? Fiets dan gewoon eens vrijblijvend mee of schrijf je in voor de introductierit op 30 april”, aldus Langszij. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door te mailen naar info@langszij.nl

Voor vrouwen die onlangs zijn gestart met wielrennen, willen leren fietsen in een groep of hun fietstechniek willen verbeteren organiseert Langszij in april een 4-weekse Start2Bike cursus (voor meer informatie kijk op www.start2bike.nl). 

Onder begeleiding van ervaren trainers leer je de basistechnieken, zodat je met een veilig en vertrouwd gevoel op pad kunt. Ook in een groep. 

Feest

Net zoals de kilometers tijdens een rit, vlogen de afgelopen 30 jaar ook voorbij. Reden dus voor een feestje. Op zaterdag 10 juni viert Langszij haar lustrum. Ook oud-leden zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden via info@langszij.nl.

Kijk voor meer informatie op de website: www.langszij.nl.