Kok en vrijwilliger van de Onvergetelijke Kookclub.
Kok en vrijwilliger van de Onvergetelijke Kookclub. Foto: Alzheimer Nederland

Start van de ‘Onvergetelijke Kookclub’

Algemeen

NIJMEGEN - Iemand die dementie krijgt, kan nog veel wél. Zelfs bij gevorderde dementie kunnen veel mensen de dingen die ze ‘altijd’ hebbe­­n gedaan. Denk aan de was vouwen, breien en haken, tuinieren en het koken van een maaltijd, mits fysieke problemen niet in de weg zitten. 

Vanaf 4 april wordt er iedere eerste dinsdag van de maand in de keuken van het wijkcentrum Dukenburg geschild, gesneden, geroerd, gebakken, gelachen, gepraat en gegeten tijdens de ‘Onvergetelijke Kookclub’. Dit alles onder leiding van een professionele kok van Resto VanHarte, ondersteund door vrijwilligers van Alzheimer Nederland regio Nijmegen. 

Deelname kost 7,50 euro per persoon (15 euro per koppel). Een leuke en inspirerende activiteit, niet alleen voor iemand met dementie, maar ook voor zijn of haar naaste. Er kunnen maximaal tien koppels meedoen. 

Een ‘koppel’ bestaat uit een persoon met dementie en zijn/haar naaste zoals de partner, kind, mantelzorger, vriend. Graag aanmelden via kookclub.nijmegen@alzheimervrijwilligers.nl

De ‘Onvergetelijke Kookclub’ is een initiatief van Alzheimer Nederland regio Nijmegen. De activiteit is met nadruk bedoeld voor iedereen uit Nijmegen én regio.

Plezier bij het bereiden van de maaltijd