Fairtrade-ambassadeur Cees Verheul (links) overhandigt de Fairtrade cadeaudoos aan wethouder Tobias van Elferen. 'Samen voor een sociaal duurzame wereld’.
Fairtrade-ambassadeur Cees Verheul (links) overhandigt de Fairtrade cadeaudoos aan wethouder Tobias van Elferen. 'Samen voor een sociaal duurzame wereld’. Foto:

Gemeente Nijmegen schenkt ‘eerlijke koffie’

Algemeen

NIJMEGEN - Nijmegen deed van 6 tot en met 14 mei mee aan de Fairtrade Week. Fairtrade Gemeente Nijmegen overhandigde een cadeaudoos aan wethouder Tobias van Elferen. “De cadeaudoos is een bedankje omdat onze gemeente een concrete bijdrage levert aan een eerlijke wereld voor iedereen. Heel simpel, door in het gemeentehuis Fairtrade koffie, thee en cacao te schenken.” 

“Ruim 80 Fairtrade Gemeenten werken aan een duurzame wereld waarin mensen, milieu en economie met elkaar in evenwicht zijn. En dat is hard nodig. Nog steeds leeft ruim een miljard van alle mensen in armoede. Door eerlijke handel te drijven, kunnen we dat stoppen. Fairtrade Gemeenten zetten zich actief in om voor boeren en werknemers een leefbaar inkomen en loon te realiseren. Samen voor een sociaal duurzame wereld!”

“Een goed product verdient een eerlijke prijs, maar kleinschalige boeren en werknemers op plantages krijgen slecht betaald voor het werk wat zij doen. Boeren kunnen zo nauwelijks in het levensonderhoud voorzien en onmogelijk ontsnappen uit de vicieuze cirkel van armoede. Fairtrade werkt eraan om de grondoorzaken van armoede aan te pakken. Iedereen moet een leefbaar inkomen / loon verdienen voor het werk wat zij doen. Genoeg inkomen om eten en kleding van te kopen, kinderen naar school te sturen, medische zorg, plus een beetje extra voor noodsituaties en om te sparen. Op deze manier werken boeren en werknemers aan een duurzame toekomst die goed is voor mens én milieu.”

“Kom in actie en sluit je aan bij onze burgerbeweging. Ook het verschil maken? Wil jij bijvoorbeeld als onderneming jezelf kenbaar maken? Of aansluiten bij onze werkgroep? Laat het ons weten” Stuur een mail naar cees@huisvancompassienijmegen.nl.

www.fairtradegemeentennijmegen.nl of www.fairtrade-nijmegen.nl

Afbeelding