Chequeuitreiking Zeven voor Leven editie 2023
Chequeuitreiking Zeven voor Leven editie 2023 Foto: Tesse en Lizze Danen

Opbrengst fietsevenement Zeven voor Leven: 72.774 euro

Algemeen

BERG EN DAL - Het fietsevenement Zeven voor Leven in de heuvelachtige omgeving van Berg en Dal heeft een voorlopig eindbedrag opgeleverd van 72.774 euro.

Voorzitter Dion Sluijsmans van Zeven voor Leven overhandigde de cheque aan het einde van een enerverende, warme dag aan Ben Wijnhoven van Stichting Kanker Zien. 

Het doel van Zeven voor Leven is om geld op te halen voor onderzoek naar en preventie van kanker. Op de schappen van het Radboud UMC in Nijmegen liggen vele projecten te smachten om financiële steun om zodoende een doorstart te kunnen maken in ontwikkeling en voortgang. Het overgrote deel van het opgehaalde donatiegeld gaat dan ook naar het Radboud Oncologiefonds. Een klein deel wordt dit jaar geschonken aan Stichting Tegenkracht, zij bieden sport- en beweegprogramma’s aan, voorafgaand, tijdens en/of na de behandeling van kanker.

Al vroeg melden de eerste deelnemers zich op het evenemententerrein bij Camping Nederrijkswald in Berg en Dal.  Iets over 08.00 uur vertrokken de ruim 200 deelnemers voor een dagje fietsen voor het goede doel; op racefiets, mountainbike, e-bike en handbike.

Voor het eerst was er als side event een wandeltocht van 7 km uitgezet door studenten van het ROC Nijmegen, ook deze opbrengst kwam ten goede aan Zeven voor Leven.

Aan het eind van de middag vond de Zeven voor Leven Memorial Ride plaats, een kort rondje van 10 km waarbij iedereen kon aansluiten en op een speciale manier kon gedenken. Een kleine 50 deelnemers sloten aan en gaven nog meer cachet aan dit evenement.

www.zevenvoorleven.nl