Biarritz Boys.
Biarritz Boys. Foto: Arny Zola

Wijkfeest Viva Symfonica in Neerbosch Oost

Algemeen

NIJMEGEN - Viva Symfonica, het wijkfeest van muziekwijk Neerbosch Oost, pakt zondag 24 september uit als nooit te voren. Aan de Symfoniestraat kan heel Nijmegen tussen 11.00 en 16.00 uur genieten van muziek, lekker eten en een rommelmarkt. Kinderen kunnen hun hart ophalen op een kinderkermis.

Op het terrein tussen winkelcentrum Notenhout en wijkcentrum De Schalmei staan zo’n honderd kramen en stands met hapjes uit verschillende windstreken. De meeste winkels van het winkelcentrum zijn ook geopend.

Gelijk om 11.00 uur wordt het feest geopend op het muziekpodium door de tegendraadse nederpop van Stamppot. Zij worden gevolgd door de gitaarvirtuozen van de Biarritz Boys, het Nijmeegs meerstemmige popkoor Multivox en Ut Nimweegs Smartlappenkoor.

Het terrein tussen de Schalmei en Kindcentrum TOON is leeggeruimd voor een kinderkermis. Daar kan het meeste gratis worden beleefd. Springkussen, klimtoren, het is er. Voor de wat grotere attracties zoals een zweefmolen en rodeostier wordt een bescheiden bijdrage gevraagd. Het hele evenemententerrein is gratis te betreden en er is veel te beleven. Toch even uitrusten? Dat kan in de natuurspeeltuin naast het evenemententerrein.

Afbeelding
Afbeelding