OLAT wandeltocht

Algemeen Kort nieuws

PLASMOLEN - Op zondag 10 december organiseert Wandelsportvereniging OLAT een wandeltocht vanuit Plasmolen bij Mook en Middelaar. Het is de derde wandeltocht van de 57e OLAT winterserie en de laatste in 2023.  

Start- en finishlocatie is Grand Café de Mallejan aan de Muldershofweg 1 in Plasmolen. Afstanden en starttijden:

10 en 15 km 08:00 - 12:00 uur;

20 km 08:00 - 11:30 uur;

30 km 08:00 - 10:00 uur;

40 km 08:00 - 09:00 uur.

Onderweg zijn er drie wagenrusten en twee caférusten. Dit afhankelijk van de te wandelen afstand. De route wordt helemaal uitgepijld en men krijgt ook een routebeschrijving mee. De wandeling gaat zoveel mogelijk over onverharde paden door natuurgebieden. 

“We lopen vrijwel meteen op een fraai wandelpad in natuurgebied Zevenbergen en maken een bijna volledig rondje langs de oevers van de Mookerplas. Na het oversteken van de Rijksweg belanden we op de Mookerheide. Vanuit de uitkijktoren hebben we een prachtig uitzicht over de Maas en Cuijk. We passeren de Mooker  en de Heumense Schans, twee oude verdedigingswerken. Verderop komen we op het Landgoed Mookerheide met zijn in jugendstil gebouwd jachtslot. De langste afstanden gaan door naar heidegebied Mulderskop en deelnemers kunnen verderop genieten van een rust bij boscafé De Zweef. Deelnemers aan de 40 km maakt een lus door het Groesbeekse Bos en Landgoed de Hooge Hoenderberg. Alle afstanden, behalve de 10 km, kunnen genieten van een caférust bij ’t Zwaantje, bij velen bekend om zijn Limburgse vlaai. Daarna wandelen richting Sint-Jansberg. Langs de flanken dalen we af richting Plasmolen om bij de Mallejan nog even na te genieten.” 

Je kunt inschrijven op het startbureau vanaf 07:30 uur, contant of met pin, of met een voorinschrijving, je krijgt dan ook de tracks toegezonden, via https://www.olat.nl/actuele-inschrijvingen . Op deze website staat ook een zeer uitgebreide voorbeschouwing.