Koki Ogawa viert zijn doelpunt tegen FC Volendam.
Koki Ogawa viert zijn doelpunt tegen FC Volendam. Foto: Broer van den Boom / Orange Pictures

NEC-er Koki Ogawa in Eredivisie Elftal van de maand

Algemeen

NIJMEGEN - Koki Ogawa (26) heeft zich van een plek verzekerd in het Eredivisie Elftal van de maand november. Ogawa was twee keer trefzeker in het duel met Volendam. In die wedstrijd zag de Japanse spits ook nog een doelpunt afgekeurd worden.

Naast Ogawa zijn het voornamelijk PSV’ers in het elftal. Met Joey Veerman, Johan Bakayoko, Sergiño Dest, Andre Ramalho en Jordan Teze is de Eindhovense koploper maar liefst vijf keer vertegenwoordigd. De elf namen voor het elftal worden gekozen door statistieken van Opta en de stemmen die supporters kunnen geven (KPN Man of the Match).

Ogawa kwam deze zomer op huurbasis over van Yokohama FC. Bij de tijdelijke overeenkomst zit ook een optie tot koop. De Japanner begon nog als eerste spits aan het seizoen, maar moest zijn plek uiteindelijk afstaan aan Bas Dost. 

Door het voorval met Dost uit bij AZ, kreeg Ogawa weer de kans om zich te laten zien. Dat is tot nu toe in ieder geval gelukt volgens de statistieken van Opta en de stemmen van de voetballiefhebbers. De Japanner scoorde dit seizoen totaal vier keer in elf duels.