Niels Geusebroek speelt een tribute to Coldplay in 2021.
Niels Geusebroek speelt een tribute to Coldplay in 2021. Foto: Marcel Krijgsman

18e Editie Tributeparty verhuist naar Park Brakkenstein in Nijmegen

Algemeen

NIJMEGEN - Na zeventien succesvolle edities verhuist Tributeparty, het oudste tributefestival van Nederland, van Groesbeek naar Nijmegen. Het populaire muziekevent vindt dit jaar voor het eerst plaats in Park Brakkenstein en wel op 22 en 23 juni. Dat maakt organisator Trib Events bekend via Instagram. 

Naast de nieuwe locatie blijven vooral heel veel dingen hetzelfde: de beste tributebands uit binnen- en buitenland komen samen om muzikale grootheden te eren en de muziek live te spelen die iedereen kent. 

De reguliere kaartverkoop is vrijdag 23 februari van start gegaan via www.tributeparty.nl. Trouwe fans ontvingen via de nieuwsbrief van Tributeparty dinsdag 20 februari al een voorverkoop-link.         

Jarenlang vond Tributeparty traditiegetrouw in het derde weekend van augustus plaats in de tuin van hotel De Wolfsberg in Groesbeek. Na de verkoop van het hotel richt de organisatie zich nu op een vervolg op een nieuwe locatie. Dit jaar komen de beste tributebands van binnen- en buitenland samen in Park Brakkenstein, een mooie evenementenlocatie op de rand van Nijmegen en Groesbeek. 

Eerste namen line-up bekend 

De veelbelovende line-up zal voor een fantastische sfeer zorgen op het festival. De eerste twee namen zijn al bekend: Nederlandse zanger en componist Niels Geusebroek zingt Coldplay. Hij is bekend van de band Silkstone en van The Voice of Holland, waar hij de halve finale haalde. 

Ook Fortunate Sons – CCR Tribute is erbij, deze geweldige band stond onlangs nog in de finale van het goed bekeken programma The Tribute - Battle of the Bands op SBS6. Hier hebben ze een tweede plek weten te bemachtigen.

 ‘Het wordt een gezellige mix van pop, rock en soul’

Carmen Wijnhoven, een van de organisatoren van Tributeparty: “Park Brakkenstein is een prachtig park waar al vele evenementen hebben plaatsgevonden - en toch dicht bij waar het ooit begon. Het is een heel mooi decor voor onze Tributeparty.”

”Naast een gewijzigde datum en locatie blijven de ingrediënten hetzelfde. We focussen ons op de allerbeste tributebands uit Europa, het wordt een gezellige mix van pop, rock en soul. En natuurlijk ontbreken de geliefde foodtrucks, wijnbar en speciaal bier-bar ook niet. Lekker dansen, meezingen en tussendoor borrelen op één van de terrassen.” 

Goede faciliteiten

Malou Wijnhoven vult aan: “Wat wij als organisatoren ook heel belangrijk vinden zijn goede faciliteiten zoals voldoende zitgelegenheid en nette wc’s. Veel lekkere hapjes en drankjes, kortom: precies wat de bezoekers door de jaren heen gewend zijn van ons.” 

“We zijn ontzettend blij met de prachtige nieuwe plek. En het park is ook nog eens gemakkelijk te bereiken voor onze vaste bezoekers. Op naar een onvergetelijke editie.” 

De kaartverkoop gaat 23 februari om 12:00 uur van start, voor de trouwe fans zijn de eerste tickets verkrijgbaar in een speciale voorverkoop via de nieuwsbrief. 

Tributeparty - zaterdag 22 en zondag 23 juni in Park Brakkenstein in Nijmegen. Meer informatie en kaarten: www.tributeparty.nl