Burgemeester Bruls zet samen met een vrijwilliger van de scouting de startknip.
Burgemeester Bruls zet samen met een vrijwilliger van de scouting de startknip. Foto: Scouting Regio ZON

Burgemeester verricht start Baden Powellmars

Algemeen

NIJMEGEN - Meer dan 600 bevers, welpen, scouts en explorers van scoutinggroepen uit de omgeving van Nijmegen verzamelden zich afgelopen zaterdag in het Valkhofpark voor de start van de Baden Powellmars van scoutingregio Zuid-Oost Nederland. Het startsignaal werd gegeven door de Nijmeegse burgemeester Bruls.

Bij de opening vertelde de burgemeester dat hij zelf nooit scout is geweest, maar zijn vader wel. “Mooi dat er nog steeds zo veel leden zijn en zo veel vrijwilligers zich hiervoor inzetten.”

Direct na de start verdrongen de kinderen zich rondom de burgemeester om hun startknipje te ontvangen. In een lang lint liepen ze daarna over de Waalbrug om na een route van 5, 10 of 15 kilometer door park Lingezegen bij de blokhut van de Scouting in Lent aan te belanden. Daar werden ze opgewacht door enthousiaste postbemanning die zorgde voor een broodje en wat te drinken. Het vervolg van de route ging via het stadseiland weer terug naar het Valkhof.

Organisator Loes van Dommelen van regio ZON spreekt van een geslaagde editie: “Ik kreeg aan het eind heel veel leuke reacties over de route. Het was ook echt geweldig om te zien hoe de scouts er ondanks het toch best wel frisse weer er toch een feestje van maakten.”