Aline Abdul.
Aline Abdul.

Maak kennis met Curaçaos schrijftalent

Algemeen

NIJMEGEN - Van 1 tot en met 8 april komen debutanten Aline Abdul, Nathania Engelhardt en Maghalie van der Bunt-George van Curaçao naar Nederland om hun boeken te presenteren. Hun boekentour start op tweede paasdag maandag 1 april tijdens het Wintertuinfestival in Nijmegen. Dit literaire festival vindt plaats in poptempel Doornroosje en heeft dit jaar ‘Taal als een thuis’ als thema. 

De drie Curaçaose schrijvers presenteren hun werk en gaan in gesprek met elkaar over hun thuis, hun schrijverschap en multiculturaliteit. 

In de Papiamentstalige bundel ‘Sin Frontera’ van Aline Abdul (Libanon, 2003) draaien de gedichten om innovatieve beweging en de weerspiegeling van de multiculturele samenleving. De bundel is onlangs bekroond met de Unesco taalprijs Papiaments. 

De bundel ‘Oro is Goud’ door Maghalie van der Bunt-George (Curaçao, 1973) is een meeslepende, kleurrijke verzameling verhalen van de stadsdelen Nieuw-Nederland en Otrabanda, in het bruisende historische centrum van Curaçao. 

‘Boka Yen/Een mond vol’ door Nathania Engelhardt (Curaçao, 1993) is een chapbook in twee talen door een schrijver die in maar liefst vier talen dicht. Deze bijzondere bundel verschijnt op 1 april. 

De boeken zijn te bestellen via shop.wintertuin.nl.

www.wintertuin.nl/curacao