Aankondiging filmavond. (Foto: Jongerengroep KIEM)
Aankondiging filmavond. (Foto: Jongerengroep KIEM) Foto: Jongerengroep KIEM

KIEM brengt jeugd samen in De Broederij

Algemeen

NIJMEGEN - Sinds september 2023 is jongerengroep KIEM actief bij De Broederij aan de Nieuwstadweg 37 in Nijmegen. KIEM is opgericht door Anne Blaauw vanuit een missie: “Niemand mag zich nog zo voelen zoals ik me heb gevoeld in mijn tienerjaren.” 

De jongeren van KIEM komen elke woensdagmiddag bij elkaar. “Wat de jongeren gemeen hebben? Door psychische klachten vinden ze het soms lastig om hun plekje in de maatschappij te vinden. Ze dragen allemaal een verhaal met zich mee. En juist dat verhaal wordt bij KIEM gebruikt als kracht”, aldus Blaauw.

De jongeren, tussen de 16 en 24 jaar, gaan creatief aan de slag. Ze stellen zich de vraag: In welke kunstvorm zou ik mijn verhaal willen verbeelden? Verschillende gastdocenten bieden hierbij inspiratie. Zo was onlangs een stiptekenaar te gast die zijn beroep heeft kunnen maken van tekenen. 

Vuurtje

Zelf heeft Blaauw een documentaire gemaakt over haar angststoornis. “De documentaire heeft me erg geholpen bij het verwerken van mijn problematiek. Daarnaast ging er een vuurtje bij me aan door ergens naar toe te werken en niet altijd bezig te zijn met mijn angststoornis. Ik hoop dat ik dit ook aan de jongeren kan meegeven.”

Naast het omzetten van hun eigen verhaal in een kunstvorm, organiseren de jongeren ook activiteiten voor leeftijdsgenoten. “Op deze manier kunnen nog veel meer jongeren elkaar vinden. Het is belangrijk om te leren door te doen in plaats van door te praten”, vertelt Blaauw.  De eerstvolgende activiteit is een filmavond op woensdag 27 april. Via Instagram @jongerenKIEM blijf je op de hoogte van de activiteiten die georganiseerd worden. Meer informatie op www.debroederij.nl/jongerengroep-kiem.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding